PJESMA KOJA JE ČEKALA 40 GODINA: Poslušajte pjesmu “Danas je moj najljepši dan” koju je napisao hrvatski svećenik u iseljeništvu prije četiri desetljeća

cd_print

“Danas je moj najljepši dan”, naslov je pjesme čiji su stihovi napisani prije više od 40 godina.

Pjesma je posvećena  prvopričesnicima, napisao ju je 1982. godine danas pokojni vlč. Stjepan Gnječ, u Australiji u kojoj je u to vrijeme obnašao svoju svećeničku dužnost.

Pjesmu je uglazbio i prije nekoliko dana objavio nećak i imenjak pokojnog vlč. Stjepana, Stjepan Gnječ.

– Pjesmu sam prilagodio, uglazbio i aranžirao kao uspomenu na svoga strica, a u povodu Prve svete pričesti moga najmlađeg sina Ive Gnječa, koji će sakrament Svete pričesti primiti 14. svibnja ove godine u bavarskom Spiegelau, rekao je Stjepan Gnječ.

Pjesmu pjeva 10-godišnji Ivo Gnječ, prateći glasovi su Stjepan Gnječ (rođ. 1976), Tihana Pozderec Gnječ, Stjepan Gnječ (rođ. 2010). Christoph Janka, Valerija Tominc, i Tomi Valenko.

Pjesma je objavljena i na njemačkom jeziku u prijevodu Valerije Tominc. Snimana je u studiju “Tomiton”, u slovenskom Ptuju.

Vlč. Stjepan Gnječ rođen je 1936. u mjestu Krvavcu kod Metkovića. Zaređen je za hrvatskoga katoličkoga svećenika u splitskoj katedrali svetog Duje 1963. godine. Svećeničku dužnost obnašao je u Hrvatskoj, a od 1973. do 2012. je bio misionar za hrvatske vjernike u Australiji gdje je i preminuo 2013. godine.

Napisao je i izdao nekoliko knjiga, među kojima su “Hoću znati, hoću vjerovati i molit se i raditi”, “Mudrost hrvatskoga naroda”, “Kratka povijest Hrvata, moje pjesme, 2012.”.

U nastavku poslušajte pjesmu na hrvatskom i njemačkom jeziku…

Pjesma na hrvatskom jeziku:

https://www.youtube.com/watch?v=cELFzqVnfF0

Pjesma na njemačkom jeziku:

https://www.youtube.com/watch?v=ovxvPt1jeRU

 

Fenix-magazin/MD